BankID används idag av många olika företag och tjänster på nätet. BankID möjliggör identifiering online med en signering i BankID-appen i mobilen. Sedan några år tillbaka så används det flitigt för att betala för köp online eller betala räkningar i internetbanken. BankID kan användas i alla mobila enheter via en app, men även som fil på din dator. Sedan en tid tillbaka har även spelbolag och bettingsidor börjat använda sig av lösningen och det är numera vanligt att spela betting med BankID. Då det både går snabbt och är enkelt att använda så är detta en väldigt omtyckt lösning bland spelarna. Här kommer vi att gå igenom lite mer om hur BankID fungerar, vilka fördelar det finns samt hur pass säkert det är att använda sig av BankID på spelbolag och bettingsidor.

Spelbolag med BankID 2022

Något som spelbolagen har lagt stor fokus vid de senaste åren är att införa BankID i samband med registrering eller insättning av pengar. Idag finns BankID tillgängligt för både registrering av konto samt insättningar och uttag hos alla spelbolag med svensk licens. Detta är uppskattat av spelare då det möjliggör snabba uttag och insättningar då det används med exempelvis Trustly eller Swish. Det gör de också enklare för spelbolagen att hålla koll på alla spelare eftersom att man verifierar sin identitet och sitt personnummer med sitt BankID. BankID Är också anledningen till många andra bra funktioner som dykt upp på senare tid. Betting med BankID har till exempel möjliggjort snabba betalningar samt betting utan konto. Nedan kan du läsa lite mer om BankID och de kombinationer som finns tillgängliga för insättningar, uttag och registreringar.

Betting med BankID och Swish

Förutom att BankID är en bra funktion för att logga in eller registrera konto så är det även väldigt smidigt att använda när man vill göra insättningar eller uttag via Swish hos ett spelbolag. Kombinationen av BankID och Swish gör det möjligt att göra blixtsnabba insättningar eller uttag samtidigt som det är ett väldigt säkert sätt att göra detta på. Denna kombination används även flitigt utanför spelvärlden, exempelvis när vi ska skicka en betalning till en vän eller liknande. Nästan alla svenskar har någon slags relation till dessa två tjänster, vilket gör att man redan är van vid att hantera dessa appar. Även om inte alla spelbolag med svensk licens erbjuder Swish som betalningsmetoder ännu, så ser vi att fler och fler aktörer börjar erbjuda sina spelare denna kombination, vilket såklart är positivt. När du gör en insättning hos ett spelbolag med BankID och Swish så tar det bara ett par sekunder innan du har pengarna på ditt spelkonto och kan sätta igång att spela. Det är mer sällsynt att spelbolagen erbjuder uttag via Swish i dagsläget, men vissa gör det och även där går det extremt snabbt att få sina vinster utbetalda.

Betting med BankID och Trustly

I stort sett samtliga spelbolag som har den svenska licensen erbjuder sina kunder att spela med BankID. Mer eller mindre alla aktörer erbjuder även insättningar och uttag via den populära betalningstjänsten Trustly. När du gör en insättning eller ett uttag med Trustly så är det BankID du använder dig av för att verifiera och signera betalningen. När kombinationen av dessa två först introducerades så blev det ett direkt en stor hit bland spelare. Det är inte speciellt konstigt med tanke på att du tillåts göra blixtsnabba insättningar och uttag som inte tar mer än ett par sekunder. Förut kunde man behöva vänta upp till ett par dagar på sina vinster, men med kombinationen av Trustly och BankID så är detta ett minne blott och du kan räkna med att ha pengarna på kontot inom bara ett par minuter. En annan fördel med att använda sig av BankID när man gör insättningar eller uttag är att du verifierar din identitet. Därmed slipper du skicka in olika dokument som ska styrka din identitet som också måste granskas av spelbolaget innan ett uttag kan behandlas. Även om det är väldigt säkert idag att knappa in kontokortsinformation online, så är det många som upplever detta som obehagligt. Då är Trustly och BankID en perfekt lösning eftersom att inget kortnummer behövs.

Betting utan konto med BankID

Något som alla spelare gillar är spel utan konto eller spel utan registrering. Tack vare BankID är detta nu möjligt på alla spelsajter med svensk licens. Istället för att behöva genomgå en krånglig registreringsprocess där du måste fylla i alla dina personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och mailadress så behöver du bara identifiera dig med BankID i samband med att du gör en insättning på en bettingsajt för att komma igång med ditt spelande. Ur säkerhetssynpunkt så är detta också betydligt säkrare än att ha ett konto där du ska logga in med användarnamn och lösenord, eftersom att endast du har åtkomst till din personliga kod och ditt BankID. Så att vi slipper en krånglig verifiering och registrering som tar tid, samt att vi kan göra blixtsnabba insättningar och uttag gör att BankID absolut är här för att stanna och är något som är väldigt omtyckt av både spelare och spelbolag. I framtiden kan vi räkna med att detta förmodligen är det enda sättet som vi kommer att spela på när vi spelar på bettingsajter.

Betting och BankID i mobilen

Numera hör det till vanligheten att vi bettar i mobilen eller i surfplattan. Detta har mer eller mindre ersatt spel vid datorn på senare år och den främsta anledningen till detta är just för att du kan spela på dina favoritmatcher och odds när du vill och var du än befinner dig. Det som tidigare var negativt ur säkerhetssynpunkt med att spela i mobilen var att om man tappade sin mobiltelefon så kunde någon annan lätt komma åt ditt konto eftersom att användaruppgifter oftast sparats. Men när vi spelar betting i mobilen med BankID så är detta inte längre någon risk. Eftersom endast du har tillgång till din personliga kod och ditt BankID kan ingen obehörig komma åt dina konton även om du skulle tappa bort din mobil. Dessutom kan du via din bank stänga av ditt BankID om det finns en risk att någon annan skulle kunna logga in med tillgång till din telefon. Så att spela på bettingsajter eller odds i din mobiltelefon är väldigt smidigt och majoriteten av svenska spelare föredrar detta sätt att spela på framför att sitta vid en dator. Förutom att det är väldigt enkelt att använda sig av BankID så krävs inte något speciellt underhåll heller förutom ett par app-uppdateringar någon gång per år. Du kan enkelt få ett BankID utfärdat av din bank, antingen genom att besöka ditt lokala bankkontor eller via internetbanken. Du laddar sedan enkelt hem appen via Google Play eller Appstore, beroende på vilken telefon du har.

Bettingsajter med BankID och svensk licens

År 2019 då den nya spelregleringen trädde i kraft så började högre krav ställas på bettingsajter och spelbolag som ville ha möjligheten att erbjuda sina tjänster till den svenska marknaden. Något som det då ställdes krav på var att alla bettingsajter och spelbolag måste erbjuda spel med BankID. Detta är för spelarnas egen säkerhet och för att spelbolagen enklare ska kunna ha koll på vem som är registrerad, vilket är nödvändigt för att hålla koll på bonusar och ansvarsfullt spelande. Så för dig som är en ny spelare eller för dig som inte har spelat betting online på länge så är det numera standard att man använder sitt BankID för att skapa ett konto och göra insättningar eller uttag. Alla nya spelbolag som kommer ut på marknaden erbjuder spel och betalningar med BankID och om man ser till de redan etablerade sajterna, så har även alla där gått över till att använda sig av BankID för verifiering av personuppgifter. BankID ger ett skydd samt en ökad säkerhet både för spelare och för spelbolagen. Eftersom den svenska licensen grundar sig i säkert spel, så blev BankID den optimala lösningen för ett säkert inloggningssystem hos olika spelbolag. Risken för att ett konto ska bli kapat eller hackat har sjunkit drastiskt sedan vi började använda oss av BankID vid spel online.

Så fungerar ett spelbolag med BankID

BankID är en väldigt smidig lösning som är enkel att använda. Du signerar helt enkelt dina inloggningar och betalningar med den personliga koden du har valt till ditt BankID som är kopplad till din bank. Så för att börja spela hos ett spelbolag med BankID behöver du först ansluta dig till BankID om du inte redan gjort det. När du är ansluten till BankID så används det i tre olika steg när du vill börja spela hos ett spelbolag med BankID. Nedan kan du se en kort genomgång av hur processen går till.

Registrering med BankID

Det första du måste göra är att registrera dig, vilket du gör med hjälp av BankID. I samband med att du gör en insättning med någon av de betalningsmetoder som finns tillgängliga hos spelbolaget så signerar du och verifierar betalningen med hjälp av ditt BankID. På så sätt kan din identitet styrkas och därmed slipper du den traditionella registreringsprocessen där du måste fylla i personuppgifter. Eftersom att registrering sker i samband med insättning så har detta fått namnet ” spel utan konto” eller ” spel utan registrering”.

Inloggning med BankID

Den andra delen är när du vill logga in på ditt konto för att spela. Även här använder du helt enkelt BankID för att komma åt ditt konto. Du behöver varken användarnamn eller lösenord vilket gör att ditt konto är betydligt säkrare eftersom att bara du har åtkomst till ditt BankID. Ofta finns det en knapp på spelbolagets hemsida som heter ” fortsätt spela”. Klicka på den och knappa in ditt personnummer, öppna sedan din BankID-app på den enheten där du har den installerad och signera med din kod för att logga in.

Uttag av pengar med BankID

Sist men inte minst så vill vi ju även ta ut våra vinster från vårt spelkonto ibland. Gå till kassasidan hos spelbolaget och fyll i det belopp du önskar ta ut och välj sedan till vilket bankkonto du vill ha pengarna. I regel ska du alltid ta ut pengarna till samma konto som du gjorde insättningen från. När du har fyllt i önskat belopp så signerar du uttaget med ditt BankID. Beroende på betalningsmetod så har du pengarna på ditt konto inom ett par minuter.

Fördelar med betting med BankID

Som du säkert har märkt finns det otaliga fördelar med att spela hos ett spelbolag med hjälp av BankID. Det är både snabbt, smidigt och väldigt enkelt att använda och du behöver inte heller ange några kontonummer eller kortnummer i samband med insättningar och uttag. Även registreringen blir en väldigt enkel och snabb process där du endast behöver fylla i ditt personnummer för att skapa ditt konto hos spelbolaget. Hela tekniken med BankID är fördelaktigt, både för dig som spelare men även för spelbolagen. Nedan har vi listat det vi anser vara de huvudsakliga fördelarna med att spela betting med BankID. Det finns såklart ännu fler fördelar men detta är vad vi tycker sticker ut mest när det kommer till att spela med BankID.

 • Snabba uttag
 • Enkel och smidig registrering
 • Omedelbara insättningar
 • Ingen känslig information behöver anges
 • Väldigt säkert
 • Går att skaffa direkt via internetbanken

Om vi ska vara helt ärliga så kan vi inte komma på några direkta nackdelar när det gäller spel med BankID. Det är en säker och smidig metod som gör att både registrering och betalningar går oerhört snabbt, samtidigt som det ökar säkerheten för ditt konto och dina personuppgifter. Om du är ny inom betting så rekommenderar vi starkt att du provar på att spela med BankID för att få den bästa möjliga upplevelsen.

Casino med BankID

Under de senaste åren har BankID växt till att bli en av de största funktionerna som gör det möjligt att verifiera sig över nätet. Det är en tjänst som går tillsammans med banker och garanterar både en snabb verifikation och hög säkerhet. Att spela på ett casino med BankID är idag ett av de populäraste alternativen. Med hjälp av tjänsten kan du i samband med registreringen verifiera vem du är med ett och samma knapptryck. De onlinecasinon som finns tillgängliga idag är väldigt lika varandra när man tar en titt på hur registreringsprocessen ser ut. Eftersom det är krav på att svenska casinon skall erbjuda e-legitimation som registreringsalternativ kan det vara svårt att se vilken skillnad det är mellan de olika sajterna. Det finns idag casinon utan konto, utan registrering och med BankID. Alla tre är väldigt lika varandra, men genom att ta en närmare titt är det möjligt att se mindre skillnader. Dock går det att säga att ett casino utan registrering och utan konto faktiskt är en viss sort av casino med BankID. I denna artikel kommer du hitta information om vad ett casino med BankID innebär, hur det går till att skapa ett konto, hur du skaffar dig en e-legitimation samt fördelar med tjänsten och mycket mer.

BankID – vad är det?

BankID är enkelt förklarat en personlig e-legitimation som används för att bland annat styrka en persons identitet. Legitimationen går också att använda när man ska genomföra ett köp hos vissa butiker på nätet. Ett annat populärt användningsområde för legitimationen är när avtal på nätet skall skrivas under. Tjänsten är både väldigt enkel att använda och är trygg. Den skyddar dessutom alla privata uppgifter och en verifiering eller underskrift som görs med tjänsten sker på direkten. Den första bankidentifikationen utfärdades år 2003 och spred sig snabbt till fler personer. Idag är det nästan mer ovanligt för en person i Sverige att inte ha BankID. Det finns idag olika typer av bankidentifikation, varav de två vanligaste är BankID på fil och via en app på mobiltelefonen. Det traditionella sättet, vilket är på fil, gör det möjligt att identifiera sig på sin dator eller laptop. Appen på mobilen gör det möjligt att identifiera sig eller verifiera köp via mobiltelefonen. Dock är det även möjligt att använda Mobilt BankID för att identifiera/verifiera sig på datorn.

Använd BankID för att snabbt skapa ett konto på ett nätcasino

När du är intresserad av att skapa ett konto hos ett onlinecasino rekommenderas det att du väljer ett casino som erbjuder BankID. Idag har dock de flesta casinon tjänsten tillgänglig på grund av spellagen som gick i kraft i början på 2019. Hur registreringen ser ut kan variera lite beroende på vilket casino du väljer, men alla nätcasinon med BankID har enkla registreringar. Det som kan variera är ifall du ska skriva in ditt personnummer och sedan verifiera din identitet eller göra en insättning.

 • Välj ett casino med BankID.
 • Tryck på knappen där det står ”Spela med BankID” eller ”Sätt in och spela”.
 • Skriv in ditt personnummer eller välj bank samt insättningsbelopp. Ibland får du göra både och.
 • Klicka dig vidare och BankID-programmet bör dyka upp, eller så får du öppna det själv. Skriv då in din pinkod.
 • Nu är det bara att välja spel och börja spela.

Det du bör tänka på när du ska välja ett nätcasino att spela på är att dubbelkolla att det är ett svenskt casino. Det gör du genom att ta en titt på licensen. Har det en svensk licens och erbjuder bankidentifikation kan du känna dig säker. Det kan hända att du stöter på ett onlinecasino som erbjuder e-legitimation men saknar svensk licens. Då rekommenderas det i första hand att du letar efter ett annat. Den svenska licensen innebär att onlinecasinot riktar sig till svenska spelare och följer de lagar som vi har i landet angående onlinespel.

Enkelt att skaffa ett BankID

För att skaffa en e-legitimation behöver du endast logga in på din internetbank och följa instruktionerna som finns. Du trycker först på BankID som finns i menyn och sedan måste du ladda ner ett program. Antingen på datorn eller som en app på mobilen, beroende på vilken typ av identifikation du vill skaffa. När du har laddat ner programmet/appen får du välja en personlig pinkod. Denna kod skriver du in varje gång du ska verifiera din identitet via tjänsten.

Hur fungerar det med BankID?

Tanken bakom tjänsten är helt enkelt att organisationer och företag ska kunna identifiera dig och ingå avtal över nätet. Det är ett sätt att få tillgång till snabba registreringar. Att använda bankidentifikationen ska innebära samma sak som när du visar upp ditt körkort/pass på en fysisk plats. Det enda du behöver för att skaffa en bankidentifikation är ett personnummer och att vara kund hos en av bankerna som erbjuder tjänsten. När du sedan använder dig av tjänsten hos till exempel ett nätcasino kommer du med hjälp av tjänsten och din pinkod att snabbt kunna verifiera vem du är. Giltigheten för e-legitimationen sker automatiskt när du trycker dig vidare efter pinkoden.

Fördelar med BankID på casino

Det finns flera fördelar med att använda BankID i samband med spelande på ett onlinecasino. För det första går det mycket snabbare jämfört med registreringen som erbjöds innan tjänsten kom till. Tidigare var du tvungen att skicka in bevis på vem du var i form av en kopia på din fysiska legitimation, och med det var du ibland tvungen att vänta en längre stund på att bli verifierad. Med BankID sker allting automatiskt och på direkten. En annan fördel med att din identitet verifieras på en gång är att du inte behöver vänta på att dina betalningar ska gå igenom. Både insättningar och uttag går alltså väldigt snabbt. Sist men inte minst är den höga säkerheten också en stor fördel eftersom det är din banks säkerhet som används i tjänsten.

Bonusar hos casinon med BankID

När du tar en titt på hur det ser ut med bonusar hos casinon med BankID kan det se lite annorlunda ut jämfört med hur det såg ut förr. Flera av spelsajterna erbjuder dock fortfarande bonusar samt freespins, men i de flesta fallen erbjuds endast en välkomstbonus till alla nya spelare. Den brukar bestå av en matchning av din första insättning. Den aktiveras alltså i samband med att du gör din första insättning som verifieras med bankidentifikationen. ”Kampanj”-sidan som var en favorit för många spelare är något de flesta spelbolag har valt att ta bort. De erbjuder istället en simplare struktur med antingen ett cashback-erbjudande eller endast en välkomstbonus.

Uttag hos nätcasino med bankidentifiering

Snabba uttag är en av de största fördelarna med att spela hos ett onlinecasino med BankID. Efter att du har begärt en utbetalning från ditt spelkonto är det idag vanligt att du endast behöver vänta några minuter på att betalningen ska komma in på ditt konto. Det kan dock variera lite beroende på vilket betalningsalternativ du har valt. I de flesta fallen är det Swish eller Trustly som gäller när du spelar med bankidentifikation. En sak som du bör känna till är att vissa casinon ber dig att skicka in en kopia på ditt fysiska ID vid din första utbetalning. Det kan bero på att casinot har vissa regler angående utbetalningar över ett visst belopp. Men det kan också ske ifall du begär din utbetalning via en annan betalningsmetod än vad du använde när du gjorde din insättning. Men så länge du håller dig till samma betalningsmetod som är godkänd med BankID och inte övergår gränsen för casinots maxbelopp kan du se fram emot snabba och säkra utbetalningar.

Olika casinon med BankID

När du letar efter ett nätcasino med bankidentifikation kan du stöta på termer som ”casino utan registrering” och ”casino utan konto”. Dessa onlinecasinon erbjuder BankID som alternativ och kan räknas som ett casino med BankID. Det är främst ”casino utan konto” som skiljer sig lite mer från de andra typerna och det är att du inte spelar via ett klassiskt spelkonto. Dina uppgifter och pengar på spelsajten sparas i stället i ett osynligt konto. Du når dock detta genom att logga in med BankID. Alltså du har fortfarande ett spelkonto, men det är osynligt.

Sammanfattning

För alla som vill spela på casino utan den långdragna registreringsprocessen är e-legitimationen det bästa alternativet. De flesta svenska onlinecasinon bör erbjuda BankID som alternativ och med detta kommer du igång snabbare. Du slipper vänta på att din identitet ska verifieras genom en kopia på ditt ID och du behöver inte lämna ut alla dina privata uppgifter. BankID har dessutom en väldigt hög säkerhetsteknik som går genom din bank, vilket garanterar din säkerhet hos spelsajterna. Dubbelkolla dock alltid att sajten har en svensk licens innan du skapar ditt konto. Eftersom ingen e-postadress behöver skrivas in slipper du dessutom ta emot en hög med reklam från spelbolaget. Skulle detta vara något du vill få kan du många gånger välja att skriva in din e-postadress och godkänna att ta emot nyhetsbrev och andra sorters erbjudanden de skickar ut.