Ett riskfritt spel är en typ av bonus som spelbolag kan dela ut till sina spelare. Denna gör att du kan spela på ett valfritt spelobjekt utan att ta en risk med sina pengar. Skulle spelet inte gå igenom får du nämligen tillbaka hela din insats. På den här sidan finns en omfattande lista över de bästa bettingsajterna med riskfritt spel.

Vad är ett riskfritt spel?

I grund och botten är ett riskfritt spel precis som det låter, ett spel där du som spelare inte behöver ta någon risk. Om du vinner får du behålla pengarna och om du förlorar täcker spelbolaget din förlust med pengar som du kan använda för ett nytt spel. Detta är ett bra sätt för nya spelare att testa en bettingsajt utan att behöva sätta några egna pengar på spel. Det är också ett bra sätt för erfarna proffs att få lite extra värde från sina insatser.

Man skulle nästan kunna jämföra det riskfria spelet med ett ”Ut ur finkan”-kort när man spelar Monopol. Om ditt spel inte faller ut som du trodde så räddar ditt riskfria spel dig och du får istället tillbaka din insats.

Får svenska spelbolag dela ut riskfria spel?

Sedan den nya Spellagen infördes i början av 2019 sattes en mängd olika regler kring hur en bonus fick var utformad, samt hur frekvent dessa fick delas ut. Dessa regler förbjuder inte spelbolagen att dela ut gratisspel eller riskfria spel till sina spelare, men däremot faller dessa in under begränsningen av en bonus per spelare och licens. Tar du del av ett riskfritt spel kan du alltså inte ta del av någon annan bonus från det spelbolaget.

Hur spelar man med ett riskfritt spel?

För att kunna ta del av ett riskfritt spel krävs det att du har satt in egna pengar på ditt spelkonto. Det första steget är därför att skapa ett konto hos ett spelföretag som erbjuder riskfria spel. Därefter kan du göra din insättning och välja det spel du vill spela på.

När du har hittat ett spel som känns intressant kan du i anslutning till att du lägger ditt spel välja om du vill använda ditt riskfria spel eller inte. Missa därför inte att markera för att det är just på detta spel som du vill nyttja ditt riskfria spel.

I samband med att resultatet för ditt spel presenteras så ser du vilket utfall det blev för din del. Gick ditt spel igenom så tilldelas du din vinst precis som vanligt. Skulle du istället förlora så återbetalas din insats till ditt spelkonto, samtidigt som ditt riskfria spel blir förbrukat.

Vad är skillnaden på ett riskfritt spel och ett gratisspel?

Utöver riskfria spel finns det även erbjudanden som går under namnet gratisspel. Dessa två typer liknar varandra väldigt mycket, men har ändå en betydande faktor som skiljer dem åt.

När du ska nyttja ett riskfritt spel behöver själva insatsen bestå av dina egna pengar som du satt in på ditt spelkonto (och sedan kan vinna tillbaka).

Använder du istället ett gratisspel så är bonusen i sig de pengar som används för att finansiera spelet i sig. Du behöver alltså inte själv satsa några pengar på spelet i fråga. Däremot kan det finnas krav på att du gör en insättning på ditt spelkonto för att gratisspelet ska kunna nyttjas.

Riskfria spel som välkomstbonus

Då spelbolagen endast får erbjuda en bonus per spelare idag, så sker detta oftast i samband med att spelaren registrerar sitt konto. Denna typ av bonus kallas för välkomstbonus och kan förekomma i form av ett riskfritt spel.

När du har registrerat dig och satt in dina egna pengar på ditt spelkonto kan du spela spelet med spelbolagets pengar. Om du vinner är det jättebra! Vinsten är helt och hållet din att behålla. Men om du förlorar behöver du inte oroa dig, eftersom insatsen kommer att återbetalas till ditt konto

Riskfritt spel utan omsättningskrav

Att hitta en bettingbonus utan omsättningskrav är drömmen för de flesta spelare och självklart finns det även riskfria spel utan krav på omsättning. Det betyder att om du använder ditt riskfria spel och råkar vinna kan du omedelbart ta ut hela beloppet till ditt bankkonto, eftersom det inte finns några omsättningskrav som måste uppfyllas först.

Det finns några saker du bör tänka på när du letar efter ett riskfritt spel utan omsättningskrav. Den ena är att den här typen av bonus är mycket sällsynt och att alla spelbolag därför inte erbjuder den. Dessutom är dessa bonusar ofta endast tillgängliga för spelare som registrerar sitt konto för första gången

En annan sak att tänka på är att ett riskfritt spel utan omsättningskrav ofta har en lägre maxinsats än andra riskfria spel. Detta beror på att spelbolagen vill minimera sin risk så mycket som möjligt.

Riskfritt spel utan konto

Idag är det mycket populärt att spela utan att registrera ett faktiskt spelkonto hos bolaget i fråga. Du loggar istället in med hjälp av BankID och kan på så sätt komma igång med ditt spelande betydligt snabbare. Dessutom kan du på sekunder föra över pengar från ditt bankkonto till din digitala plånbok.

Och självklart finns riskfria spel tillgängliga även för dessa spelare. Såväl riskfria spel som betting utan konto är fenomen som många spelare värderar högt och därmed någonting som de flesta spelbolagen försöker att leverera till sina kunder.

Nya bettingsidor med riskfri betting

Den stora utmaningen för ett helt nytt spelbolag är att locka spelarna att välja just dem framför de mer etablerade bolagen. Här fyller en riktigt bra bonus en stark funktion, där ett riskfritt spel nog lockar de flesta spelarna innan för dörren. Att testa bolagets utbud utan att själv behöva ta en risk är nog många spelare villiga att göra.

Samtidigt är det förstås också viktigt att det nya företaget har en bra produkt och kan erbjuda bra odds på de evenemang som de har i sitt spelprogram. Men även de bästa produkterna behöver lite hjälp för att nå ut och bli uppmärksammade på dagens extremt tuffa marknad. Därför tycker vi att det är bra att det finns nya företag som vågar sticka ut hakan med en välkomstbonus i form av riskfria spel.

Riskfria spel som tillfällig kampanj

Det finns andra typer av riskfria spel som inte är kopplade till välkomstbonusen. Ett spelföretag kan till exempel erbjuda dig ett riskfritt spel om du spelar ett visst antal gånger under en särskild kampanjperiod

Dessa erbjudanden har vanligtvis omsättningskrav som den som vi talade om tidigare, men de kan ändå vara mycket attraktiva för spelarna. Dessutom är det inte ovanligt att ett spelbolag erbjuder både ett riskfritt spel och en insättningsbonus under samma kampanjperiod, där spelarna får välja mellan den ena eller den andra.

Ett riskfritt spel kan också erbjudas i samband med ett specifikt evenemang. Om det till exempel är en stor fotbollsmatch som alla ser fram emot, står spelbolagen i kö för att erbjuda ett riktigt bra riskfritt spel på denna match. Naturligtvis är målet alltid att locka nya spelare, men befintliga spelare kan också dra nytta av dessa erbjudanden – så länge de inte redan nyttjat en bonus från spelbolaget.

Villkor för riskfria spel

Att ta del av ett riskfritt spel kommer, precis som andra oddsbonusar, men sina egna villkor och krav på dig som spelare. Innan du tar del av ett riskfritt spel är det därför viktigt att man har koll på vad som förväntas av dig från spelbolagets håll för att du ska få ta del av deras erbjudande.

Om du till exempel får ett riskfritt spel som en insättningsbonus kan det finnas krav på hur mycket pengar du behöver sätta in på ditt spelkonto för att bonusen ska bli tillgänglig. Det kan också vara så att det riskfria spelet endast kan nyttjas på odds på en viss nivå.

Hur återbetalningen av din insats vid förlust ser ut är också en viktig del i det hela. Ofta återbetalas pengarna i form av en bonus, som i sin tur kan komma med sina egna krav på omsättning. Missa därför inte att läsa det finstilta och räkna på om bonusen är värd att nyttja eller ej.

Gratisspel & Free Bets

Utöver riskfria spel finns det flera andra typer av bonusar där du som spelare inte behöver sätta dina egna pengar på spel. Den här typen av bonusar kallas i betting-sfären för gratisspel.

Ett gratisspel är kort sagt ett spel där du som spelare inte riskerar några egna pengar. Insatsen täcks helt och hållet av spelbolaget. Om du vinner är vinsten din att behålla, men om du förlorar behöver du inte oroa dig eftersom insatsen betalas tillbaka till ditt konto.

Precis som riskfria spel har även gratisspel sina egna villkor som du som spelare måste följa för att insatsen ska vara giltig. Det är till exempel vanligt att en minimiinsats krävs för att använda ett gratisspel, samt för att vissa odds-nivåer ska gälla

En annan sak som ofta krävs när du använder ett gratisspel är att du placerar ditt spel inom en viss tidsram. Annars kommer gratisspelet att upphöra att gälla och du kommer inte längre att kunna använda det.