Numera erbjuder i princip alla spelbolag odds bonusar och betting bonusar. Det är positivt på många vis för dig som är intresserad av att ta del av en bonus när du spelar på en bettingsajt.

Det vanligaste är att nya spelare som registrerar sig hos ett spelbolag får en välkomstbonus eller insättningsbonus. Vi är dock väl medvetna om att det inte alltid är så enkelt att hitta den bästa odds eller bettingbonusen då det finns otroligt många spelbolag att välja på där ute.

William Hill logo
 • Få upp till 500 kr som freebet

 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

Mrgreen logo
 • Bonus: 100% upp till 100 kr

 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

888sport logo
 • Bonus: 100% upp till 500 SEK

 • Om. krav: 8x bonus, min. odds 1.8

 • Läs mer om regler & villkor

Paf logo
 • Bonus: 99 freepsins

 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

NoAccountBet logo
 • Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

 • Om. krav: 1x bonus, minsta odds 0

 • Läs mer om regler & villkor

Just därför bestämde vi oss för att göra det lite enklare för dig genom att samla all de bästa bonusarna på ett och samma ställe. På så sätt sparar du tid och kan istället komma igång med att spela på dina favoritmatcher snabbare.

Vi har listat och recenserat att de bästa spelbolagen som erbjuder förmånliga bonusar till dig som spelare så att du enkelt kan jämföra och få en bättre överblick och därmed hitta den bonusen som passar dig bäst.

Alla spelbolag som vi listar på denna sida är seriösa aktörer med svensk spellicens som går under Spelinspektionens regler, så du kan alltid känna dig helt trygg och säker när du väljer en oddsbonus eller bettingbonus hos oss.

Vad är oddsbonusar och bettingbonusar?

En oddsbonus är en bonus som du får som ny spelare när du registrerar dig hos ett spelbolag som erbjuder odds och betting. När man talar om oddsbonusar till nya kunder så är det i regel en välkomstbonus eller en insättningsbonus.

När du har registrerat dig hos ett spelbolag och gör din första insättning så blir du erbjuden en bonus på den. Du behöver inte tacka ja till bonusen, men det är väldigt fördelaktigt för dig att göra det då det kan öka dina vinstchanser samt förlänga speltiden.

Om du exempelvis sätter in 500 kr och får en oddsbonus på 100% så innebär det alltså att spelbolaget ger dig 500 kr i bonus, vilket ger dig 1000 kr att spela för, de dubblar därmed dina pengar.

En oddsbonus eller bettingbonus kan se ut på andra sätt också, men för nya spelare är exemplet ovan en standardbonus på svenska bettingsajter idag.

Det är inte heller ovanligt att bonusen kommer med krav som exempelvis omsättningskrav. Nedan kan du läsa mer om vad omsättningskrav är och vad det innebär för dig som tar emot en bettingbonus.

Omsättningskrav på bonusar

Ett omsättningskrav på en bonus är något som spelbolaget ställer som motkrav för att du får bonusen och för att du ska kunna ta ut den och eventuella vinster från den.

Låt oss säga att du får en bonus som har X35 i omsättningskrav. Det betyder då att du måste spela genom bonusbeloppet 35 gånger innan du kan ta ut bonusen. Storleken på omsättningskravet varierar beroende på vilken typ av oddsbonus det är samt vilket spelbolag som erbjuder bonusen, men normalt sett ligger kravet mellan X 20 – X 40.

Men är det alltid lönsamt för dig att ta en oddsbonus eller bettingbonus med omsättningskrav? I de flesta fall, ja. Men om omsättningskraven börjar röra sig uppemot X 50 -X60 så rekommenderar vi att du väljer en annan bonus med lägre omsättningskrav istället då så pass höga krav kan vara väldigt svåra att möta.

Oftast har bonusen även ett giltighetsdatum vilket innebär att du måste använda och omsätta din bonus inom en viss tid för att den inte ska gå förbrukad. Detta och eventuella omsättningskrav kan du läsa mer om på spelbolagets hemsida i deras regler och villkor för bonusen.

Olika typer av odds och bettingbonusar

Som tidigare nämnt så finns det en del olika typer av odds- och bettingbonusar. Nedan kan du se en lista samt beskrivningar över de olika typer av bonusar som spelbolagen erbjuder.

 • Välkomstbonus
 • Riskfritt spel
 • Insättningsfri bonus
 • Gratisspel
 • Bonus utan omsättningskrav

Välkomstbonus

Välkomstbonusen är den vanligaste bonusen när det gäller oddsbonusar och det innebär att du som ny spelare blir erbjuden en bonus när du registrerar dig och gör din första insättning hos ett spelbolag.

Anledningen till att du får denna bonus är för att spelbolaget vill locka dig att spela hos just dem och testa deras spel.

En välkomstbonus kan även kallas för match bonus eller insättningsbonus och den innefattar oftast en procentuell del av din första insättning som vanligtvis ligger mellan 25% upp till 200%, men den kan ibland vara ännu högre.

Om ett spelbolag exempelvis erbjuder 100% i insättningsbonus upp till 1000 kronor och du som ny spelare gör en insättning på 1000 kronor så innebär det att du får totalt 1000 kronor i bonus och därmed 2000 kronor att spela för.

Som tidigare nämnt så kommer dessa bonusar vanligtvis med omsättningskrav som måste mötas för att man ska kunna ta ut sina vinster från bonusen.

Riskfritt spel oddsbonus

En annan typ av bonus som är relativt vanlig hos betting sajter är riskfria spel. Med denna typ av bonus så får du möjligheten att lägga ett spel på en match utan att satsa dina egna pengar.

Om du vinner ditt bet så får du behålla hela vinsten, precis som du skulle fått göra även om du satsade dina egna pengar. Förlorar du däremot spelet så får du ändå tillbaka den insatsen du la på ditt riskfria spel, därav namnet riskfritt spel.

Denna typ av bonus lämpar sig väl för de som är mindre erfarna och kanske vill prova på att spela på odds eller betting utan att behöva satsa sina egna pengar först.

Precis som med de flesta andra bonusar så finns det ett ofta omsättningskrav kopplade till riskfria spel. Det innebär att om du får din insats återbetald så behöver denna oftast omsättas innan du kan ta ut den.

Det är även bra att tänka på att denna bonus oftast gäller för både ett minimum odds och ett maximum odds. Det innebär då att du måste betta på en match som har ett odds mellan dessa krav. Du kan läsa mer om det i bonusens regler och villkor på spelbolagets hemsida.

Insättningsfri oddsbonus

En insättningsfri oddsbonus är precis vad det låter som, en bonus som du får utan att behöva sätta in dina egna pengar. Detta är en omtyckt bonus som man kunde se betydligt mer av förut hos olika spelbolag, men den går att hitta än idag.

Om du registrerar dig hos ett spelbolag som erbjuder dig en insättningsfri odds bonus eller betting bonus så innebär det att du får en viss summa att spela för utan att behöva sätta in pengar själv.

Om du exempelvis får 200 kr i insättningsfri odds bonus så innebär detta att du kan spela för dessa 200 kr på en match utan att göra en insättning. Vinner du så får du behålla hela vinsten, dock tillkommer oftast omsättningskrav om inget annat anges i bonusens regler och villkor.

Precis som med ett riskfritt spel så är detta en bra bonus för dig som vill prova på spelsajten innan du gör en insättning för dina egna pengar. Det är också viktigt att tänka på att bonusen ofta endast gäller på utvalda matcher och odds, så var noga med att kontrollera detta innan du börjar spela.

Gratisspel oddsbonus

En populär form av välkomstbonus är gratisspel. Om du blir erbjuden ett gratisspel hos ett spelbolag så innebär detta att du får en summa pengar som du kan spela för på någon match.

Om du vinner ditt gratisspel så får du in pengarna på ditt spelkonto. Dock är det endast vinsten du får in och inte den totala välkomstbonusen. Beroende på vilket spelbolag du spelar hos så kan denna typ av bonus komma både med och utan omsättningskrav.

Var noga med att läsa igenom regler och villkor för att ta reda på om bonusen måste omsättas eller inte samt vilka matcher och odds den gäller för.

För att ta ett exempel: Om du registrerar dig hos ett spelbolag och får 1000 kronor i gratisspel som du lägger på en fotbollsmatch med ett odds som är 2.00 och vinner spelet så har du dubblat pengarna.

Men här är det viktigt att tänka på att spelbolaget tar tillbaka välkomstbonusen och låter det endast behålla vinstsumman, vilket då blir 1000 kr.

Bettingbonus utan omsättningskrav

Det händer ibland att man blir erbjuden en betting bonus eller odds bonus utan omsättningskrav. Detta är en väldigt förmånlig bonus som inte är speciellt lätt att hitta, men den finns hos vissa spelbolag.

Denna bonus är precis vad det låter som – det finns inga omsättningskrav som behöver mötas för att kunna plocka ut bonusen.

Låt oss säga att du får en bonus på 500 kr utan omsättningskrav, då kan du om du vill ta ut denna bonusen direkt och det finns inget krav på att du måste spela för den eller omsätta den. Idag är det dock relativt ovanligt med denna typen av bonus på spelbolag, men det förekommer.

Vilken är den bästa bonusen för odds och betting?

Som vi pratade om i avsnittet ovan så finns det flera olika typer av betting bonusar och alla har olika regler och villkor. Kraven för bonusarna varierar främst på vilken typ av bonus som du väljer, därför är det alltid viktigt att läsa det finstilta och kontrollera bonusens regler och villkor noga.

Men hur hittar man då den bästa bettingbonusen? Till att börja med så finns det vissa faktorer som man bör ta med i beräkning och som vi har gjort när vi har listat alla bonusar på denna sida. Nedan kommer vi att gå igenom vad som är bra att tänka på samt vad som utgör en bra betting bonus så att du enklare kan hitta den bästa bonusen för odds och betting.

 1. Bonustyp och bonussumma

Det första man bör reflektera över är vilken typ av bonus det är samt hur stor summa som erbjuds. Vanligtvis söker de flesta spelare efter bonusarna med en hög bonussumma, men faktum är att dessa inte alltid är det mest förmånliga bonusarna då omsättningskraven ofta är väldigt höga och svåra att möta.

Det i sin tur resulterar ofta i att man inte lyckas möta kraven för bonusen och därmed inte heller får ut någon vinst av den. Därför kan det ibland vara bättre att välja en bonus med en lägre bonussumma och ett lägre omsättningskrav för att öka chanserna att kamma hem med en vinst via bonusen.

Men om du är ute efter stora summor pengar så kan det vara värt en chansning att välja en stor oddsbonus med högre omsättningskrav, men i regel är detta väldigt svårt att lyckas med.

 1. Omsättningskrav

Något annat som man bör ha koll på är vilka omsättningskrav som är kopplade till bonusen. De flesta match bonusar och insättningsbonusar har ett omsättningskrav kopplat till dem, vilket innebär att du måste spela igenom din bonus ett visst antal gånger innan du kan ta ut eventuella vinster från den.

Hur stort omsättningskravet för din oddsbonus är beror ofta på vilken typ av bonus det är samt bonusbeloppet.

När det gäller välkomstbonusar med en procentuell summa på din insättning så är omsättningskravet vanligtvis X10 – X20, men ibland mer eller mindre. När det gäller gratisspel bonusar så är det omsättningskraven i regel lägre. Normalt sett 1-3 gånger gratisspelet.

Var därför noga med att läsa igenom bonusens regler och villkor för att ha koll på vilka omsättningskrav som gäller för just din bonus.

 1. Minsta odds

En annan viktig del när du letar efter den bästa bonusen för odds och betting är att kontrollera minsta odds. Detta innebär att du bör ta reda på vad som är det lägsta accepterade oddset som du kan betta på för att ditt spel ska räknas in i omsättningskravet.

Normalt sett ligger minimum oddset mellan 1.40 – 2.40. Det är viktigt att du har koll på detta eftersom att om du bettar på en match som inte motsvarar minimumoddset så kan dels din bonus bli ogiltig och du går miste om eventuella vinster, men även för att se till att det räknas till omsättningskraven.

 1. Bonusens giltighetstid

Som vi nämnde tidigare så kommer bonusar oftast med en giltighetstid, vilket innebär att det är den period som omsättningskraven måste uppnås inom.

Om du inte möter omsättningskraven inom den angivna tidsperioden så resulterar det oftast i att hela din bonus inklusive tillhörande vinster går förlorade. Detta vill man såklart undvika så därför är det viktigt att kontrollera giltighetstiden för din oddsbonus.

 1. Bonuskoder

Bonuskoder förekommer inte alls lika ofta nu som tidigare. Den främsta anledningen till det är att en hel del fusk förekom med bonuskoder som användes flera gånger om. Men det finns vissa välkomstbonusar som kräver att du skriver in en bonuskod eller en kampanjkod.

Denna kod skrivs oftast in i samband med din insättning eller efter att du gjort din insättning. Om du spelar hos ett nytt spelbolag så är chansen att du får en bonuskod betydligt mindre än om du spelar hos ett äldre spelbolag, då nya bettingsajter tenderar att inte använda sig av bonuskoder.

Nya oddsbonusar 2022

När det gäller betting och bonusar så varierar trenderna hela tiden och idag är boostade odds ofta det vi ser när det gäller nya oddsbonusar.

Dessa bonusar är ofta tillgängliga för existerande kunder också, men det erbjuds även till nya spelare. 2021 var ett speciellt år för odds och betting bonusar i och med pandemin och det rådande omständigheterna.

Under 2020 så beslutade regeringen att Spelinspektionen skulle införa en tillfällig spelreglering som kom att innebära att alla spelbolag endast fick erbjuda sina kunder 100 kr i bonus vid registrering.

Den 14 november 2021 slopades denna reglering och spelbolagen får nu erbjuda sina spelare högre och bättre odds bonusar. Vi både tror och hoppas att 2022 kommer att bli ett år med suveräna betting bonusar av olika slag.

Vi ser mest potential i nya bettingsajter som kommer upp under kommande år då dessa måste ha konkurrenskraftiga bonusar för att ta sig in på marknaden och konkurrera med det är äldre etablerade spelsajterna, vilket såklart är positivt för dig som älskar odds och betting.

FAQ – Vanliga frågor om Odds bonusar & Betting bonus

Erbjuder alla spelbolag en betting bonus?

Nej, alla spelbolag erbjuder inte bettingbonusar för nya spelare, men majoriteten av bettingsajter med svensk licens gör det.

Vad är omsättningskrav?

Ett omsättningskrav är enkelt förklarat ett motkrav som spelbolaget ställer för att du får ta del av en bonus. Omsättningskrav innebär att du måste spela igenom din bonus ett visst antal gånger innan du kan plocka ut eventuella vinster från bonusen.

Måste jag betala skatt på mina vinster?

Alla vinster hos spelbolag med svensk licens är skattefria. Du behöver heller inte betala skatt på vinster hos spelbolag i ett annat land, så länge det har sin licens utfärdad inom EU.

Hur hittar jag en bra oddsbonus?

Det bästa sättet att hitta en bra oddsbonus är att jämföra olika bonusar. På denna sida hittar du de bästa odds- och bettingbonusarna hos de bästa spelbolagen med svensk licens.

Kan jag få mer än en odds bonus?

Ja, du kan få fler oddsbonusar än en, men dock inte på samma bettingsajt. Enligt Spelinspektionens regler så får spelbolagen som har svensk licens endast erbjuda en bonus per spelare och licens.