Det finns flera olika typer av betalningsmetoder på svenska bettingsidor och det kan vara svårt att veta vilken som kan passa dig bäst.

I dag gör de flesta som spelar på svenska bettingsidor sina insättningar och uttag via modernare betalningsmetoder som Swish och Trustly. De här två är de populäraste och mest använda betalningsmetoderna, och att de är såväl snabba, lätthanterade samt helt avgiftsfria kan vara en stor anledning till detta.

Det finns flera anledningar till varför just dessa betalningsmetoder har blivit så populära bland svenska spelare, vilket du kan läsa mer om här nedan.

Gällande Swish så är det dock så att inte alla spelbolag erbjuder sina spelare att göra uttag till Swish, utan endast insättningar. Dock har alltfler börjat implementera Swish som uttagsmetod, men du kan alltså inte räkna med att det är en självklarhet även fast betalningsmetoden finns tillgänglig.

Betalningsmetoder och bonusar

Något som är bra att känna till är att betalningsmetoden kan påverka dina möjliga bonusar. Det är viktigt att läsa på om bettingsidans regler gällande bonusar, då det nämligen kan vara så att du inte har rätt till en viss bonus om du väljer vissa betalningsmetoder.

Vanligtvis så brukar Skrill och Neteller inte kunna erbjuda dig någon bonus vid första insättningen. BankID, Swish och Trustly brukar däremot alltid kunna erbjuda dig en välkomstbonus.

Anledningen till att just betalningsmetoder som Skrill eller Neteller inte är giltiga som betalningsmetoder och för bonusar är för att det tidigare uppstod en hel del missbruk och fusk gällande bonus erbjudanden i samband med dessa betalningsmetoder. Därav slopas bonusen oftast helt om du vill betala med en e-plånbok som dessa.

Här är en lista över de betalningsmetoder som går att använda på de allra flesta svenska bettingsidor.

Snabbaste betalningsmetoderna

Precis som när det gäller populariteten så är Swish och Trustly också de snabbaste betalningsmetoderna idag, både när det gäller insättningar och uttag. När du sätter in pengar via någon av dessa betalningsmetoder så kommer pengarna in på ditt spelkonto omedelbart.

Samma sak gäller vid uttag. Efter att spelbolaget har behandlat din uttagsbegäran så har du pengarna på ditt konto inom ett par minuter, vilket såklart är en stor fördel då man inte vill behöva vänta på sina vinster.

Anledningen till att du kan göra insättningar och uttag så snabbt med det ovan nämnda betalningsmetoderna är för att du använder dig av BankID för att verifiera dina betalningar.

På så sätt identifierar du dig och ditt bankkonto i samband med att du gör din insättning eller ditt uttag. Så länge du har någon av de större svenska bankerna och så kommer du att få dina pengar på kontot i princip omedelbart.

FAQ – Vanliga frågor och svar om betalningsmetoder hos svenska spelbolag

Erbjuder alla svenska spelbolag spel utan konto?

Ja, sedan den nya spellagen trädde i kraft så måste alla svenska spelbolag erbjuda spel utan konto och verifiering med BankID.

Vilken betalningsmetod är snabbast?

De två snabbaste betalningsmetoderna är idag Trustly och Swish, där pengarna kommer in på ditt spelkonto direkt efter att du verifierat din identitet.

Är alla betalningsmetoder säkra att använda?

Ja, alla betalningsmetoder som finns tillgängliga hos spelbolag med svensk licens är säkra att använda. Du behöver aldrig oroa dig för att känsliga uppgifter ska behandlas på ett felaktigt eller osäkert sätt hos ett licensierat spelbolag.

Erbjuder alla spelbolag Swish som betalningsmetod?

Det är inte riktigt alla spelbolag som erbjuder Swish som betalningsmetoder ännu, men det blir mer och mer vanligt då det har en stor efterfrågan hos kunderna.

Kan jag sätta in pengar hos ett svenskt spelbolag från utlandet?

Ja det går bra, så länge du har ett svenskt personnummer och BankID i en svensk bank.