Bitcoin har blivit alltmer populärt i onlinevärlden, och spelindustrin är inget undantag. I den här artikeln förklarar vi vad Bitcoin är, hur det fungerar och vilka spelföretag som tillåter Bitcoin-insättningar.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en digital eller virtuell valuta som använder peer-to-peer-teknik för att underlätta omedelbara betalningar. Det är en decentraliserad valuta, vilket innebär att den inte lyder under någon regering eller finansiell institution. Transaktioner registreras i en offentlig huvudbok, en så kallad blockkedja. Bitcoin kan användas för att köpa varor och tjänster, eller bytas mot andra valutor.

Hur fungerar Bitcoin?

Bitcoins skapas som en belöning för en process som kallas mining. De kan bytas mot andra valutor, produkter och tjänster. I februari 2015 accepterade över 100 000 handlare och leverantörer valutan som betalning. Bitcoin kan köpas via en digital börs, till exempel Coinbase, eller så kan du själv minea fram mynten med hjälp av din dator.

Spelbolag med Bitcoin

Tyvärr finns det i skrivande stund inga spelbolag med svensk licens som tar emot Bitcoin. Istället måste du söka dig till olicensierade speloperatörer, vilket vi inte rekommenderar. Förhoppningsvis kommer detta att ändras i framtiden i takt med att kryptovalutor blir mer populära.

Det man däremot kan göra är att sätta in sina Bitcoins i en digital plånbok som Skrill eller Neteller och därifrån överföra pengarna till ditt spelkonto.

Betta med Bitcoin – Steg för steg:

  1. Öppna en Bitcoin-plånbok
  2. Fyll på köpt eller grävd Bitcoin
  3. Skaffa ett Neteller eller Skrill-konto
  4. Överför pengar från Bitcoin-plånboken till din digitala plånbok
  5. Gör en insättning från den digitala plånboken till ditt spelkonto
  6. Klart! Du kan nu spela med Bitcoins hos de svenska spelbolagen

Fördelarna med att använda Bitcoin för onlinespel är många. Transaktionerna går snabbt, säkert och billigt. Bitcoin är också ett mycket privat sätt att spela online, eftersom det inte kräver att någon personlig information avslöjas

Gör en insättning med Bitcoin

Om du vill spela online med Bitcoin måste du först och främst öppna en Bitcoin-plånbok. Du kan göra detta på en webbplats som Coinbase. Hitta sedan ett spelföretag som accepterar Bitcoin-insättningar

När du har hittat ett företag som passar dina behov väljer du helt enkelt Bitcoin som insättningsmetod. Du kommer sedan att få en Bitcoin-adress från spelföretaget. Det är dit du måste skicka dina Bitcoin för att de ska hamna på ditt spelkonto.

Som vi tidigare har nämnt så finns det än så länge inga spelbolag med svensk licens som erbjuder detta betalsätt, utan man får ta vägen via e-plånböcker som Neteller eller Skrill för att använda sig av Bitcoins för att finansiera sitt spelande.

Gör ett uttag med Bitcoin

Om du vinner när du spelar med Bitcoin kan du vanligtvis ta ut dina vinster i Bitcoin. Detta görs vanligtvis genom att skicka tillbaka Bitcoins till den adress som de kom från

Fördelarna med att använda Bitcoin

Bitcoin är ett mycket säkert sätt att spela online. Transaktionerna är snabba, billiga och privata. Det finns ingen anledning att avslöja någon personlig information när du använder Bitcoin. Detta gör det till en idealisk insättnings- och uttagsmetod för onlinespel

Nackdelarna med att använda Bitcoin

Även om Bitcoin är ett mycket säkert sätt att spela online finns det vissa nackdelar. Värdet på valutan kan vara instabil, vilket kan göra det svårt att veta hur mycket pengar du har på ditt konto. Det är inte heller alla spelbolag på nätet som accepterar Bitcoin ännu. Vi förväntar oss dock att detta kommer att förändras inom en snar framtid.