I Sverige är Mastercard det är ett vanligaste bankkortet och det mest använda. Mastercard fungerar på i princip alla spelbolag med svensk licens och du kan alltid använda det när du vill göra insättningar eller uttag på bettingsidor.

Precis som med VISA så kan du alltid ta del av odds- och betting bonusar när du betalar med ditt Mastercard. En stor fördel för dig som är ute efter bonuserbjudanden och vill använda ditt kontokort för att göra insättningar och uttag.

Bettingsidor med Mastercard

Att hitta en bettingsida som accepterar Mastercard är inte alls svårt då i stort sett alla spelbolag erbjuder denna betalningsmetod. Den var mer vanlig förut men det finns fortfarande gott om bettingsidor som erbjuder Mastercard för insättningar och uttag.

Då bettingsidor började dyka upp på nätet i början på 2000-talet så var det främst kortbetalningar med Mastercard och VISA som användes av både svenska spelare och spelare i andra delar av världen.

Detta föll sig naturligt eftersom att Mastercard var ett vanligt betalningsmedel både i onlinebutiker och i fysiska butiker och därmed var det även mer eller mindre en självklarhet för spelbolagen att erbjuda Mastercard som betalningsmetod för insättningar och uttag när man spelar betting online.

Hos de flesta svenska spelbolagen så finns det ett relativt stort utbud av betalningsalternativ att välja mellan, däribland Mastercard.

Även om denna betalningsmetod inte används lika ofta som förut så finns det fortfarande en hel del spelare som föredrar att använda Mastercard för att sätta in och ta ut pengar på olika bettingsajter.

Eftersom vi är vana vid denna betalningsmetod så är det också väldigt enkelt att använda sig av den när man vill göra en inbetalning eller ett uttag på en betting sida med svensk licens.

Så gör du en insättning med Mastercard på en bettingsida

Att göra en insättning med Mastercard på en bettingsida är väldigt enkelt och tar inte många minuter. Börja med att hitta en bettingsajt som accepterar Mastercard, därefter registrerar du ett konto på sidan.

Sedan går du till kassan där du väljer Mastercard som insättningsmetod, fyll sedan i kortnumret, giltighetstiden på kortet samt CVV-koden som är de tre siffrorna på kortets baksida. när du fyllt i alla uppgifter som efterfrågas så väljer du vilket belopp du vill sätta in och sedan är du klar. Pengarna kommer in på ditt spelkonto omedelbart efter att betalningen genomförts.

För dig som är ute efter en säker betalningsmetod så är Mastercard ett bra val då det håller väldigt hög säkerhet och du behöver aldrig vara orolig för att känsliga uppgifter delas eller kommer i orätta händer när du spelar på en bettingsajt med Mastercard.

Uttag med Mastercard

Den Största nackdelen är att du inte kan ta ut pengar direkt till ditt Mastercard. Du får istället ladda upp information om ditt bankkonto till spelbolaget vilket man normalt sett gör i samband med att man verifierar sin identitet innan man kan begära det första uttaget från spelbolaget.

Detta är såklart en liten nackdel men när du väl har laddat upp all nödvändig information så behöver du inte göra detta igen, det är alltså bara inför det första uttaget du begär ut.

Bonusar på bettingsidor med Mastercard

För dig som är ute efter välkomstbonusar eller andra bonuserbjudanden när du spelar på odds och betting så är det en god nyhet att du alltid kan ta del av detta när du gör en insättning med Mastercard, förutsatt att spelbolaget erbjuder en bonus såklart.

Faktum är att det är inte alla betalningsmetoder som är accepterade för att kunna motta bonusar och detta beror främst på att det tidigare har skett en hel del fusk och missbruk av bonusar. Men Mastercard är inte en betalningsmetod som hör dit utan du kan i regel alltid ta del av spelbolagets bonus när du använder Mastercard som betalningsmetod.

Fördelar och nackdelar med Mastercard

Det finns en hel del fördelar med att använda sig av Mastercard när man spelar på bettingsidor. En stor fördel är det vi nämnde ovan, att du kan ta del av bonusar och olika erbjudanden i samband med din insättning.

Det är också fördelaktigt att din insättning kommer in på spelkontot omedelbart så att du snabbt kan börja betta på dina favoritmatcher. Även säkerheten är väldigt hög och du behöver aldrig oroa dig när du väljer att göra en insättning med Mastercard.

Det finns dock ett par saker som är mindre bra med betalningsmetoden. När du gör en insättning så tas oftast en avgift ut på detta som brukar ligga på 2,5% av beloppet som du sätter in. Detta kan bli en väsentlig summa om du sätter in stora belopp.

En annan nackdel är att du inte heller kan göra uttag direkt till ditt Mastercard, utan du måste istället göra uttaget till ditt bankkonto vilket kräver att du skickar in information om det till spelbolaget innan du kan göra ett uttag.