PayPal är ett företag som ägs av PayPal Holdings inc vilket är ett amerikanskt bolag som sysslar med olika typer av betalningslösningar online. Bland annat så syns det på olika onlinebutiker men även på bettingsidor och hos spelbolag.

Det finns dock inte speciellt många spelbolag i Sverige idag som erbjuder PayPal som betalningsmetod. Detta var betydligt vanligare för cirka 10 år sedan då nästan alla bettingsajter och online casinon erbjöd betalningsmetoden.

Den främsta anledningen till varför vi inte ser PayPal lika ofta idag på spelbolag är främst för att det finns betalningsmetoder för svenska spelare som är betydligt smidigare och som går snabbare. Med det sagt så är PayPal ändå är en väldigt säker betalningsmetod om man vill spela på bettingsidor med PayPal.

Bettingsidor med PayPal

När det kommer till odds och betting online så finns det fortfarande vissa bettingsidor med PayPal, men majoriteten har valt att slopa denna betalningsmetod, speciellt på den svenska marknaden.

Som vi nämnde tidigare så är den största anledningen till detta att det finns många andra betalningsmetoder som lämpar sig bättre för svenska spelare. Men internationellt sett så används PayPal fortfarande på många bettingsajter och spelbolag.

Några exempel på bettingsidor med PayPal är NordicBet, Betsafe, Bet365 och Betsson. Då sessa spelbolag är stora och väletablerade och tar emot kunder från hela världen så lämpar sig PayPal väldigt bra.

Men när det kommer till spelbolag som främst riktar sig mot den svenska marknaden så väljer det i regel att erbjuda andra mer förmånliga alternativ som passar för svenska spelare.

Så gör du insättningar och uttag med Paypal

Att göra insättningar eller uttag med PayPal går väldigt snabbt. Det som däremot tar längre tid är att få pengarna från ditt PayPal konto till ditt bankkonto, vilket kan ta ca 1-3 dagar.

Om du spelar på en bettingsida som accepterar PayPal som betalningsmetod så väljer du helt enkelt detta och knappar in den mailadress som är kopplad till ditt PayPal konto. Du blir sedan hänvisad till betalningssidan för PayPal där du kan välja att betala med ditt saldo eller med ditt kontokort om du har det kopplat till ditt PayPal konto.

Vanligtvis kommer pengarna in direkt på ditt spelkonto utan fördröjning. Om du vill göra ett uttag till PayPal så väljer du detta alternativ när du går till kassan på bettingsidan du spelar på. Precis som när du gör en insättning så fyller du i din mailadress som är kopplad till ditt PayPal-konto, därefter tar det ungefär 24-48 timmar för pengarna att nå din PayPal.

Det som tar tid är dock att få pengarna från ditt PayPal konto till ditt bankkonto, vilket gör att många spelare i stället väljer att använda sig av andra metoder.

Säkra betalningar med PayPal

Gällande säkerheten för betalningar med PayPal så är det inga problem. PayPal är ett företag som har funnits länge och vet vikten av säkra betalningar och hur man behandlar personuppgifter på korrekt sätt.

Det innebär att du som spelare behöver aldrig vara orolig för att känslig information ska komma ut eller att du ska förlora dina pengar på något sätt när du använder denna betalningsmetod för insättningar eller uttag på bettingsidor.

Bonusar på bettingsidor med PayPal

När det gäller bonusar på bettingsidor med PayPal så ser det lite olika ut. Men i regel är metoden inte godkänd för att du ska kunna få en bonus, men detta kan variera hos olika spelbolag och det är det upp till dem själva att bestämma det.

Men om du är intresserad av att ta del av en välkomstbonus eller något annat bonuserbjudande så rekommenderar vi att du först läser igenom reglerna som gäller för bonusen då det inte alltid är alla betalningsmetoder som är accepterade för att kunna få en bonus.

Några kända betalningsmetoder som inte är accepterade för bonusar är e-plånböckerna Skrill och Neteller. Då PayPal också är en e-plånbok så omfattas den ofta av samma regler som de tidigare nämnda.

Fördelar & nackdelar med PayPal

Alla betalningsmetoder har sina för- och nackdelar. Gällande PayPal så finns båda, men vi börjar med att ta en titt på vilka fördelarna är.

Fördelar

Den kanske största fördelen med PayPal är att alla insättningar sker omgående. En annan sak är att alla bettingsajter som samarbetar med PayPal kan ses som väldigt säkra och ofta väldigt erfarna också då PayPal tillhandahåller en teknik som är väldigt välutvecklad och håller hög säkerhetsnivå.

Att det är kostnadsfritt att göra insättningar och uttag via PayPal är en annan fördel. Nedan kan du se en lista över det största fördelarna vi anser betalningsmetoden har.

  • Direkta insättningar
  • Säker betalningsmetod
  • Avgiftsfria betalningar

Nackdelar

Om vi ska prata lite om nackdelarna med PayPal så är det att det är en betalningsmetod som är av äldre typ och därmed tar det längre tid att få pengarna från ditt spelkonto in på ditt bankkonto vid uttag exempelvis.

Även om det bara tar ett par timmar att få pengarna till ditt PayPal konto så tar det ytterligare tid att få in dem därifrån till ditt bankkonto. En Annan nackdel är att det inte är speciellt många svenska bettingsajter som erbjuder denna betalningsmetod idag.

Se listan nedan för att ta en titt på vad vi anser vara de största nackdelarna med PayPal.

  • Tar lång tid att få vinsterna till sitt bankkonto
  • Få svenska spelbolag erbjuder betalningsmetoden
  • Inte det smidigaste sättet att göra insättningar och uttag på