Swish är en betalningstjänst som helt och hållet har tagit över den svenska marknaden, både för privatpersoner och företag. Även spelbolag har börjat erbjuda Swish som betalningsmetod för insättningar och uttag.

Den starkt dominerande betalningsmetoden Trustly är den tjänst som länge har legat etta bland spelarnas favoriter när det kommer till insättningar och uttag, men numera har den fått tuff konkurrens av Swish.

Svenska spelare har alltid varit ute efter betalningsmetoder som är så enkla och smidiga som möjligt att använda sig av och att hitta en smidigare betalningsmetod än Swish här väldigt svårt. Det är inte bara inom spelvärlden som folk har denna åsikt, utan idag används Swish flitigt även vid betalningar i butiker, på restauranger samt när privatpersoner ska överföra pengar mellan varandra.

Så för dig som gillar odds och betting är det så klart en väldigt positiv upplevelse att kunna använda sig av Swish när du vill göra insättningar eller uttag hos olika spelbolag och bettingsidor.

Idag erbjuder majoriteten av alla spelbolag med svensk licens Swish som betalningsmetod och om man ser till den nuvarande trenden så lär detta bli den betalningsmetoden som kommer att användas flitigast bland svenska spelare på bettingsidor.

Bettingsidor med Swish

Till en början så var Swish endast tillgänglig som betalningsmetod hos statligt ägda Svensk Spel och ATG. Detta berodde främst på att det inte fanns några andra spelbolag som hade licens i Sverige då den nya regleringen trädde i kraft i januari 2019.

Men när möjligheten kom för spelbolag att ansöka om den svenska licensen så tog det inte speciellt länge förrän det stora väletablerade bettingsajterna började erbjuda svenska spelare att göra insättningar och uttag med Swish.

Några av de spelbolag som var snabbast med att erbjuda betalningsmetoden var Leo Vegas, Unibet och Betsson, Vilket kanske inte var helt oväntat då dessa spelbolag har lång erfarenhet och vet vad svenska spelare vill ha.

Idag erbjuder majoriteten av alla spelbolag med svensk licens Swish som insättningsmetod. Däremot är det inte alla bettingsidor som erbjuder uttag via Swish ännu. Men troligen jobbar de flesta för att kunna införa även detta inom en snar framtid i och med betalningsmetodens stora popularitet.

Då möjligheten till Swish har blivit en viktig faktor för många spelare så är vi ganska säkra på att spelbolagen är väl medvetna om detta och gör sitt yttersta för att implementera Swish som betalningsmetod.

Att fler och fler spelbolag erbjuder betting med Swish innebär också att spelbolagen sänker sina transaktionskostnader. Även spelarna gynnas av detta, samtidigt som Swish är den snabbaste betalningsmetoden på marknaden idag.

Det är såklart också en fördel att Swish är en känd betalningsmetod i många andra sammanhang vilket gör att den har ett gott rykte och de flesta känner till att det är en extremt säker betalningsmetod. Detta kan göra att tröskeln till att faktiskt ge sig in i spelbranschen blir lägre.

Sätta in pengar med Swish på bettingsidor

Att kunna sätta in pengar med Swish på olika bettingsidor är såklart en stor fördel för dig som spelare då det dels går väldigt snabbt men också är mycket enkelt att använda. En annan aspekt av det hela är att det är 100% säkert eftersom att du alltid verifierar och signerar din betalning med BankID.

För dig som är osäker på hur en insättning med Swish går till så har vi gjort en kort guide här nedanför över hur du snabbt och enkelt sätter in pengar på bettingsidor med Swish.

 1. Logga in på bettingsidan med hjälp av ditt BankID
 2. Välj Swish som betalningsmetod
 3. Välj vilken summa du vill sätta in och godkänd sedan med BankID
 4. Öppna Swish-appen i din mobil och signera betalningen

Hela processen tar inte mer än en minut och det krävs inte många knapptryckningar för att genomföra en insättning med Swish.

Insättningsgränser på spelbolag med Swish

För dig som vill sätta in pengar med Swish på ett spelbolag så är det bra om du känner till att det finns olika insättningsgränser. Idag kan du som mest swisha för 15.000 kr per vecka, dock är detta något du kan ändra genom att sätta en tillfällig gräns i din internetbank.

Däremot har de olika spelbolagen ofta en insättningsgräns för hur mycket pengar du kan sätta in veckovis. Dessa gränser varierar men ligger på ett ungefär mellan ett maxbelopp på 75.000 kr – 100.000 kr.

Nedan kan du se en lista över de populäraste spelbolagen med Swish och vad deras insättningsgränser ligger på i dagsläget.

 • Betsson: 100 – 75 000 kr
 • Betsafe: 100 – 15 000 kr
 • LeoVegas: 100- 50 000 kr
 • Nordicbet: 100 – 15 000 kr
 • Unibet: 25 – 150 000 kr
 • Svenska Spel: 25 – 25 000 kr
 • Casumo: 100 – 15 000 kr
 • MrGreen: 100 – 10 000 kr
 • Bet365: 50 – 75 000 kr

Bettingsidor med uttag via Swish

Som vi nämnde tidigare så erbjuder nästan alla spelbolag insättningar via Swish, men det är inte alla som i dagsläget erbjuder möjligheten till uttag.

Dock finns det ett par spelbolag som redan nu erbjuder dig att ta ut pengar via Swish. Att göra ett uttag via Swish är precis lika enkelt och snabbt som att sätta in pengar.

Du börjar med att gå till kassan eller ditt konto hos spelbolaget där du vill göra ett uttag. Där klickar du på uttag och väljer Swish som betalningsmetod. Därefter fyller du i ditt telefonnummer som du använder vid insättning och väljer beloppet som du vill ta ut.

Öppna sedan Swish-appen i din telefon och godkänn med BankID. Därefter tar det bara några sekunder innan du har pengarna på ditt bankkonto.

Bettingsidor utan konto med Swish

När man spelar på bettingsajter så vill man att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt. Då är betting utan konto ett perfekt val. När man säger betting utan konto så syftar man på spel på betting sajter där registrering sker med BankID och inte på traditionellt vis med användarnamn och lösenord. Ett konto skapas på samma sätt som tidigare, men det går betydligt snabbare och det enda du loggar in med är ditt personnummer.

De spelbolag som erbjuder betting utan konto och Swish är en perfekt kombination för dig som vill ha snabbt och smidigt spel. Att göra insättningar och uttag tar endast ett par sekunder och du kan komma igång med ditt spelande direkt istället för att behöva krångla med långa registreringsprocesser och fylla i kortuppgifter för att göra insättningar.

Om du inte provat på att spela på en bettingsajt utan konto med Swish så är detta något vi verkligen kan rekommendera att du testar då allting går väldigt snabbt och är smidigt.

Vad är Swish?

De flesta som bor i Sverige känner till Swish och vad det används till, men vi tänkte ändå ge en kortare förklaring av vad det faktiskt är och hur det fungerar.

Swish är enkelt förklarat en betalningstjänst som används i mobilen för snabba och säkra betalningar till både privatpersoner och företag. Swish kan användas när du gör köp i butik eller på nätet, vill skicka pengar till en vän eller när du vill spela betting online.

För att använda Swish så krävs det endast att du har ett mobilt BankID samt ett svenskregistrerat telefonnummer. När du skickar pengar till någon så kommer det fram direkt utan fördröjning till skillnad mot för när du gör en banköverföring, vilket kan ta upp till ett par dagar.

Detta är också den främsta anledningen till varför Swish är en så populär betalningsmetod, både på betting sajter, men även utanför spelvärlden.

Swish som lanserades år 2012 blev snabbt en stor hit i Sverige. De samarbetar med flera av Sveriges största banker och tjänsten finns tillgänglig för alla som har en Android mobil, iOS eller en Windows Phone.

Nedan kan du se en lista på alla de svenska banker som är anslutna till Swish.

 • Danske Bank
 • Nordea
 • Länsförsäkringar
 • Nordea
 • SEB
 • Sparbanken
 • Handelsbanken
 • ICA-banken
 • Swedbank
 • Forex Bank
 • ICA-banken
 • Skandiabanken
 • Ålandsbanken
 • Santander
 • Avanza
 • Ikano-banken

Som du ser så är i princip alla svenska banker anslutna till Swish vilket även gör att det används av de flesta människor idag.

Hur fungerar Swish?

Om du är en av de få människorna som inte har använt dig av Swish ännu så kommer vi att ge en enkel förklaring över hur det fungerar här.

Det första du behöver är en mobil som är tillräckligt modern för att kunna använda appar. Du behöver först och främst ansluta dig till Swish via din internetbank, därefter måste du ladda ner appen i din mobil.

Du laddar enkelt hem appen via Google Play om du har en Android mobil eller via Appstore om du har en telefon från Apple.

För att göra en betalning via Swish så skriver du helt enkelt in telefonnumret till mottagaren och sedan fyller du i det är ett beloppet du vill skicka. Därefter trycker du på knappen ”swisha” och signerar sedan med BankID och mottagaren får pengarna direkt.

Så att använda sig av Swish är mycket enkelt och smidigt samt att det går väldigt snabbt att både skicka och ta emot pengar.

Bettingbonusar med Swish

Det är inte med alla betalningsmetoder som spelbolagen erbjuder en bonus, men lyckligtvis är Swish en av de metoderna som du kan få en bonus med. Den vanligaste typen av bonus är välkomstbonusen som du får i samband med att du registrerar dig och gör en första insättning på en bettingsajt.

Andra typer av bonusar är exempelvis riskfria spel, gratisspel eller boostade odds. Så länge spelbolaget erbjuder någon typ av bonus så är du i regel berättigad denna om du gör en insättning via Swish.

Swish hos svenska spelbolag

Idag erbjuder i princip alla spelbolag med svensk licens Swish som betalningsmetod till sina spelare. Det är dock inte alltid det går ta ut pengar via Swish, men detta är något som blir allt vanligare.

Swish har många fördelar som exempelvis att det går snabbt, är enkelt att använda och framförallt en väldigt säker betalningsmetod.

När du spelar på ett spelbolag med svensk licens och Swish så kan du alltid förvänta dig vissa saker. Nedan kan du se en kort lista på det saker som du får när du spelar på en svensk bettingsajt och använder dig av Swish.

 • En trygg spelmiljö
 • Skattefria vinster
 • Snabba betalningar
 • Svensk kundtjänst
 • Bettingsidor på svenska

Även om inte alla spelbolag erbjuder Swish som betalningsmetod ännu så tror vi inte att det kommer att dröja speciellt länge innan vi ser att majoriteten av bettingsajterna erbjuder betalningsmetoden till sina spelare.

Nya bettingsidor 2022 med Swish

Att nya spelbolag och bettingsajter etablerar sig på den svenska marknaden är ingen nyhet. Men för just nya aktörer så krävs det att det sticker ut lite extra för att kunna konkurrera med de redan etablerade spelbolagen på marknaden.

De kan utmärka sig på olika sätt som exempelvis genom höga odds, en bra bonus eller ett bra utbud av matcher. En trend som vi ser bland nya spelbolag är att majoriteten av dessa har snappat upp att svenska spelare föredrar att sätta in pengar via Swish och därför erbjuder det i regel alltid betalningsmetoden.

Nu när 2022 är här så ser vi fram emot nya betting sajter med grymma bonusar och ett stort utbud av sport och matcher att betta på för dig som spelare.