Foto: Bildbyrån

Juniorkronorna ska spela JVM ännu en gång i Kanada och Edmonton. Den 9-20 augusti spelas mästerskapet. Se truppen som förbundskaptenen Tomas Montén har tagit ut.

Som bekant blev JVM i december/januari ett minne blott. Efter några spelade matcher per lag så blev turneringen avbruten på grund av covid-19. Och nu i augusti ska turneringen ”spelas om” med årskullen födda 2002 och yngre.

Juniorkronorna kommer med ett spännande lag till turneringen där Tomas Montén får nytt förtroende som förbundskapten i sin allra sista turnering. Montén har tagit ut en trupp som i mångt och mycket liknar den trupp som spelade JVM i vintras, men där William Eklund (tackat nej) och Alexander Holtz inte syns till bland andra. Noterbart är att William Eklund tackade nej i ett senare skede.

På målvaktssidan har en förändring gjorts då Carl Lindbom tar tredjespaden istället för Jesper Vikman. I den preliminära truppen (släpptes i juni) fanns Mattias Hävelid och Joel Nyström med bland backarna. Men de ersattes i ett sent skede av Anton Olsson och Ludvig Jansson. I övrigt är backsidan sig lik från i vintras förutom justeringen att William Wallinder finns med på Victor Sjöholms plats.

Några nya ansikten bland forwards finns, inte minst Jonathan Lekkerimäki och Liam Öhgren. Duon var en stor del i Småkronornas guld i U18-VM under våren.

Målvakter:

Jesper Wallstedt, Luleå HF
Calle Clang, Rögle BK
Carl Lindbom, Djurgårdens IF

Backar:

Helge Grans, Los Angeles Kings (NHL)
Emil Andrae, HV71
Ludvig Jansson, Södertälje SK*
Måns Forsfjäll, Skellefteå AIK
Simon Edvinsson, Frölunda HC
Leo Lööf, Ilves Tampere (Liiga)
William Wallinder, Rögle BK
Anton Olsson, Skellefteå AIK*

Forwards:

Daniel Ljungman, Linköping HC
Fabian Lysell, Vancouver Giants (WHL)
Åke Stakkestad, Bofors IK Karlskoga
Liam Öhgren, Djurgårdens IF*
Linus Sjödin, Rögle BK
Victor Stjernborg, Växjö Lakers
Albert Sjöberg, Södertälje SK
Isak Rosén, Leksands IF
Jonathan Lekkerimäki, Djurgårdens IF
Theodore Niederbach, Frölunda HC
Oskar Magnusson, AIK
Daniel Torgersson, Winnipeg Jets
Oskar Olausson, Barrie Colts (OHL)

*Ersättare till William Eklund, Mattias Hävelid & Joel Nyström.