Hockey-VM tekas igång den 13 maj och pågår till och med 29 maj med den stora finalen. Men vilka sänder egentligen världsmästerskapet i Finland?

Det börjar närma sig en stor höjdpunkt i idrottsvärlden när hockey-VM kommer till Finland och närmare bestämt huvudstaden Helsingfors samt Tammerfors i maj månad. Där ska 16 länder göra upp om medaljerna. Tre Kronor ska försöka att revanschera sig från fiaskot i fjol när man åkte ut redan i gruppspelet. Årets gruppspel spelar Sverige i Tammerfors där man möter Finland samt sex andra nationer.

Tre Kronors grupp till VM 2022

Finland
Sverige
Norge
Lettland
Österrike
Tjeckien
Storbritannien
USA

Var kan jag se hockey-VM 2022?

Det går med enkel hand att ta sig över till Finland och Tammerfors så här års för att se mästerskapet live. Medan solen (förhoppningsvis) skiner i den finska staden så kommer det mesta att vara öppet igen efter några svåra pandemiår. Men detta gäller såklart om man vill se Tre Kronor och deras grupp. Grupp A spelas i huvudstaden Helsingfors och även där blir det gott om toppmatcher.

Om det är så att man inte kan eller vill ta sig till Finland och se hockey den 13-29 maj så finns det möjlighet att se hela mästerskapet på TV eller på din surfplatta, dator eller mobiltelefon. Det är nämligen så att detta år så sänds hockey-VM på Viaplay med tillbehörande TV-kanaler.

Tillsammans med Streamingtjänsten Viaplay så finns det möjlighet att se utvalda matcher på TV3 och TV6, där Tre Kronors matcher med stor sannolikhet kommer att sändas. Men ALLA matcher under VM i Finland kommer att sändas på Viaplay. Det är närmare bestämt 56 gruppspelsmatcher och åtta slutspelsmatcher som sänds i Viaplays kanaler.

Vilka sände hockey-VM 2021?

SVT sände fjolårets mästerskap i Lettland. Det finns ett mönster i hur sändningsrättigheterna är upplagda. VM 2020 sändes av Viaplay och deras kanaler medan Sveriges Television sände VM 2021. Som det står ovan så sänds VM 2022 av Viaplay i år igen.

Vilka sänder hockey-VM 2023?

Med ett års försprång till nästa års mästerskap 2023 så står det redan klart vilka som sänder mästerskapet. Sveriges Television och Viaplay har ett avtal där man delar på hockey-VM mellan 2020-2024. År 2020 så sände Viaplay hockey-VM medan SVT tog över 2021. År 2022 så är det som bekant Viaplay som sänder och år 2023 så sänds hockey-VM på SVT.